Leg een norivel met de gladde kant naar buiten op het sushi rolmatje
Bedek de helft van het norivel met de 'rijst', laat een strook van circa 2-3 cm vrij en knip met een schaar het overtollig norivel weg.
Leg op het midden van de 'rijst' jouw vulling, wat je lekker vindt, circa 1,5-2 cm dik
Je tilt nu het sushi rolmatje op, brengt je duimen onder het matje, en gebruikt je vingers om de vulling op zijn plek te drukken, vervolgens rol je door totdat de nori helemaal rond is, en je alleen het strookje nog vrij hebt wat je over hebt gelaten.
Dit strookje maak je met je vingers een beetje nat, tot het soepel wordt en eventueel opkrult, vervolgens rol je de sushi dicht. Maak eerst al je rollen en ga dan snijden.
Gebruik het scherpste mes wat je in je keuken hebt, maak het mes met water een beetje vochtig
Vervolgens snijd je de rollen, hoe dikker de rol, hoe dunner de plakken die je maakt
Probeer bij elke snijbeweging je mes vochtig te hebben, dan scheurt de nori niet.