Ga terug
–+ servings

Loaded Pumpkin

Ultieme comfortfood dit gerechtje! Zo los te eten of als bijgerecht.
Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram pompoen
  • 6 witte uien
  • 200 gram feta
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl chilipoeder of vlokken (meer of minder naar smaak)
  • 2 tl komijnpoeder
  • milde olijfolie
  • peper & zout

voor de yoghurt munt mayo

  • 100 ml mayonaise
  • 100 ml yoghurt (eventueel plantaardig)
  • 50 gram munt
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snijd de pompoen in blokjes
  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Verdeel de pompoen over een ovenschaal, met de paprikapoeder, chili, peper & zout
  • Voeg nu olijfolie toe en meng, zorg dat er een dun laagje olie op de pompoen zit, maar er geen olie in de ovenschaal blijft liggen
  • Rooster de pompoen voor ongeveer 20 minuten
  • Snipper de uitjes in halve ringen en stoof de uitjes in een pannetje tot ze zacht zijn met komijnpoeder en peper
  • Brokkel de feta
  • Maak de yoghurt munt mayo: hak de munt, meng met mayo en yoghurt en breng op smaak met peper & zout
  • Verdeel de uitjes en feta over de pompoen en zet nog circa 5 minuten in de oven
  • Serveer de loaded pumpkin met de saus en eventueel de dukkah

Notities

Lekker met dukkah (zie recept hieronder) of met gehakte nootjes
TIP: Probeer ook eens met zoete aardappel