Ga terug
+ servings

Salade Zoetzure Gamba

Aantal porties | 2 personen

Ingrediënten
  

  • 80 gram veldsla
  • 1 avocado
  • 15 kerstomaatjes
  • ½ mango
  • 50 gram wortelrasp
  • 3 stengels lente ui
  • 25 gram taugé
  • 2 el virgin olijfolie
  • 10 gamba's p.p.
  • 2 el suikervrije chilisaus
  • 1 el Greensweet Syrup Gember
  • 1 el rode peper saus (bijv siracha, meer of minder naar smaak)
  • 2 el citroen of limoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • peper & zout

Instructies
 

  • Verdeel veldsla over de borden
  • Halveer de tomaatjes, rasp de wortel, snijd de mango in blokjes en de lenteui in ringetjes
  • Hak de knoflook en de gember fijn
  • Verdeel alle groenten en de mango over de sla
  • Maak aan met wat olijfolie, peper & zout
  • Verwarm wat milde olijf- of kokosolie in een pan en laat de gember en knoflook even kort fruiten
  • Voeg de gamba's, chilisaus, pepersaus, citrussap en syrup gember toe
  • Bak alles op laag vuur ongeveer 3 minuten aan
  • Verdeel de gamba's met de saus over de borden
  • Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en leg in een waaier op de salade