Schil de asperges (tip: bewaar de schillen voor een aspergesoep!)
Pel en snipper de sjalotjes. Zet even op het vuur en voeg wijnazijn, witte wijn en gekneusde peperkorrels toe, laat tot de helft inkoken
Laat afkoelen en zeef het mengsel
Klop de eidooiers los in een kom met het afgekoelde wijnmengsel.
Smelt de boter. Hak de kruiden fijn
Kook de eieren 4 tot 7 minuten (4 minuten = zacht gekookt, 7 minuten = hard gekookt) en laat schrikken (koud afspoelen)
Gebruik de eierpan voor au bain marie, zorg dat de kom het water niet raakt, breng het water aan de kook.
Zet een pan voor de asperges op het vuur met water & zout en breng aan de kook
Doe de asperges in de kookpan en kook 6-8 minuten beetgaar, test of ze doorhangen voor de gaarheid
Als het water voor de au bain marie kookt, draai het vuur laag
Je zet nu de kom op de pan, als het water van de kook is, en begin met kloppen tot het mengsel indikt (max 75 graden)
Je gaat nu druppelsgewijs de boter toevoegen onder voortdurend mengen, de hoeveelheid boter is een richtlijn, naar dikte van de saus. Is je saus te dun? Voeg dan meer boter toeIs je saus te dik? Voeg dan een beetje water toe
Schep je bord op en eet smakelijk!