Ga terug
+ servings

Groentenlasagne

Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 courgette (middelgroot)
  • 200 gram geraspte kaas + evt extra (of 100 gram edelgist voor lactosevrij)

Voor de tomatensaus

  • 500 gram vegetarisch- of runder- gehakt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 250 gram paddestoelen
  • 1 rode paprika
  • 4 stengels bleekselderij
  • 650 gram passata di pomodori (of een gelijke hoeveelheid verse tomaten)
  • 2 bouillonblokjes of el bouillonpoeder
  • 2 el tijm
  • 2 el italiaanse kruiden
  • peper & zout

Voor de bechamelsaus

  • 500 ml plantaardige melk
  • 50 gram boekweitmeel (of een andere bloem/meelsoort)
  • 50 gram geraspte kaas (of edelgist voor lactosevrij)
  • 2 tl foelie of nootmuskaat
  • peper & zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Snijd/hak de ui en de knoflook fijn
  • Snijd de winterpeen, paprika, bleekselderij en champignons in kleine stukjes
  • Verwarm een grote pan met wat milde olijfolie
  • Bak de ui en knoflook een paar minuten aan, tot ze glazig worden
  • Voeg nu het gehakt met flink wat peper & zout toe, bak circa 5-6 minuten aan
  • Voeg dan de winterpeen, paprika en bleekselderij toe en laat weer 5-6 minuten aanbakken
  • Voeg nu de champiignons, passata, bouillonpoeder en de kruiden toe. Laat 30 minuten doorpruttelen op laag vuur
  • Meng de plantaardige melk, boekweitmeel, kaas en foelie in een pan en verwarm tot het begint te binden. Voeg eventueel nog extra meel toe voor een mooie dikke bechamelsaus
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de courgetteplakken: snijd in de lengte 1 dunne plak eraf, leg de courgette op deze platte kant, en snijd schuin dunne plakken af zoals op de foto te zien
  • Bouw nu de lasagna op: begin met een laag courgetteplakken
  • Voeg nu een laag tomatensaus en een laag bechamel toe
  • Herhaal 3 á 4 keer en bestrooi de bovenste laag ruim met geraspte kaas
  • Schuif de lasagne in de oven voor 30-45 minuten en eet smakelijk!