Ga terug
–+ servings

Shakshuka

Aantal porties | 2 porties

Benodigdheden

  • Kleine pan met hoge rand en deksel

Ingrediënten
  

  • 4-6 eieren
  • 3 tomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper (meer of minder naar smaak)
  • 1 el cajunkruiden of andere kruidenmelange (bijvoorbeeld van euroma)
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snijd de tomaten en paprika in blokjes, de ui, knoflook en rode peper fijn
  • Bak de paprika, ui, knoflook en peper aan in een kleine pan
  • Voeg nu de cajunkruiden en tomaten toe met 50 ml water
  • Laat pruttelen tot het een mooie dikke tomatensaus wordt, breng op smaak met peper & zout
  • Zet het vuur laag, maak kuiltjes in de saus en laat hier telkens een ei in vallen
  • Dek de pan af en laat 6-8 minuten doorpruttelen tot het ei gaar is
  • Garneer met verse kruiden naar wens