Doe de amandelen in een kom met lauw water, laat trekken voor minimaal 30 min.
Snijd de champignons in kwarten, de broccoli in roosjes (bewaar de stam voor broccolirijst), de proteïne (tempeh, tofu, vega kip) in plakken en de zoete aardappel of pompoen in blokjes
Maak een marinade van milde olijfolie en de shoarmakruiden, gehakte knoflook en marineer je proteïne hierin.
Rooster de noten op laag vuur en houdt ze af en toe in beweging om verbranden te voorkomen.
Zet een kookpan met water op het vuur, voeg hier de bouillon en zout aan toe. Kook de broccoli circa 4 min, controleer met een vork. Meng de chilivlokken door de broccoli
Bak de tempeh, tofu of vega kip in circa 6 minuten krokant.
Bak de zoete aardappel of pompoen in circa 6 minuten tot ze zacht zijn. Voeg hier het komijnzaad en de korianderpoeder aan toe
Bak de bloemkoolrijst in circa 4 minuten aan
Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar
Maak je bord op en serveer de buddahbowl met de dressing