Ga terug
+ servings

Courgettecarpaccio met waterkers

Aantal porties | 2 personen
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 50 gram waterkers (of rucola, als je niet aan waterkers kan komen)
  • 50 gram feta of geitenkaas
  • handje kleine tomaatjes
  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 30 ml olijfolie
  • 2 tl honing
  • 1 tl tijm
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snijd de courgette in plakken (niet te dun, zie ook foto)
  • Maak een dressing van ½ sinaasappel, 1 tl honing een scheut olijfolie, tijm, peper & zout
  • Meng de courgetteplakken met deze dressing
  • Verwarm een (grill)pan en grill de courgetteplakken 2-3 minuten, laat afkoelen
  • Meng de waterkers met ½ sinaasappel, 1 tl honing en een scheut olijfolie
  • Verdeel de courgetteplakken over het bord, giet hier nog wat van de tijmdressing overheen
  • Brokkel de feta/geitenkaas over de carpaccio, maak af met de tomaatjes en aangemaakte waterkers