Ga terug
+ servings

Geroosterde Pompoen Courgettesoep

Dit heerlijke herfst recept kun je in het groot maken en is perfect in te vriezen. Eet je koolhydraatarm? Kies dan voor oranje pompoen en laat de ui weg.
Aantal porties | 4 liter

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 liter water
  • 1 liter kokosmelk
  • 4 bouillonblokjes zonder gist / 4-5 el bouillonpoeder
  • 1 medium flespompoen
  • 2 courgettes
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 el korianderpoeder
  • 2 el gemberpoeder of 2 cm verse gember
  • rode peper (naar smaak)
  • 2 tl vloeibare zoetstof (GreenSweet, honing of gembersiroop) 
  • 2 el (appel)azijn
  • 2 tl keltisch zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de pompoen en de courgette in grove stukken, van flespompoen kun je de schil ook gebruiken
  • Plet de knoflook en haal het vel eraf, snijd de ui in kwarten
  • Voeg de pompoen, courgette, knoflook en ui toe aan een bakblik en voeg venkelzaad en olijfolie toe
  • Bak in de oven voor 20-25 minuten
  • Zet het water en de kokosmelk op het vuur, met de bouilonblokjes, korianderpoeder, gemberpoeder en rode peper, en breng aan de kook
  • Voeg de geroosterde pompoen en courgette toe aan de soep, kook een paar minuten door.
  • Pureer de soep glad met de staafmixer, proef, en breng op smaak met zoetstof, (appel)azijn en zout