Snijd de wortel in blokjes, bosui in ringetjes, maak kleine roosjes van de bloemkool, en de rode peper in ringetjes en de knoflook fijn
Snijd de vochtkern uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes
Snijd de kip, tofu of vega'kip' in blokjes
Klop 3 eieren op met peper & zout en bak 1 dunne omelet (omdraaien hoeft niet) laat deze afkoelen
Gebruik je zero/konjac noedels? Spoel ze goed af
Verwarm de wok met 1 el kokosolie en bak de ui, rode peper, wortel en bloemkool circa 4 min aan tot beetgaar. Gebruik je kip? Bak die ook 4-5 minuten aan
Doe de aangebakken groenten, en aangebakken kip in een bak en zet weg
Maak de saus door de knoflook, tamarinde, visssaus, oestersaus, sojasaus, limoensap en zoetstof toe te voegen aan de wok
Voeg nu de rijstnoedels toe en roer enkele minuten door tot ze zacht worden in de saus. Voeg eventueel een paar keer een scheutje water toe.
Gebruik je kelp of konjac noedels? Sla de vorige stap over en voeg de noedels toe aan de pan.
Je voegt nu de bosui en tomaten toe. Roer goed door, en voeg de aangebakken groenten en kip toe aan het mengsel.
Goed blijven roeren, proef een noedel en breng eventueel verder op smaak met zoetstof, limoensap en/of sojasaus.
Roer op het laatst de taugé er doorheen en bak 2 spiegeleieren
Serveer met koriander, bosui en pinda's of andere noten
Eet smakelijk!