Ga terug
+ servings

Healthy Pad Thai

Aantal porties | 2 porties

Benodigdheden

  • wokpan
  • Bakpan voor de omelet

Ingrediënten
  

  • 1 nestje rijstnoedels p.p. (KHA: 100 gr kelp of konjac noedels p.p.)
  • 200 gram kip, vegetarische kipstukjes of tofu
  • 2 wortels (KHA: gebruik extra bloemkool)
  • 3 stengels bosui
  • 1 ui (KHA: weglaten)
  • 1/4 bloemkool
  • 2 tomaten
  • 50 gram taugé
  • 3 eieren
  • rode peper (naar smaak)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el tamarindepasta (KHA: amandelpasta)
  • 1 el vissaus (vega: extra sojasaus)
  • 1 el glutenvrije oestersaus (KHA: extra sojasaus, vega: coconut aminos)
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • 2 el limoensap
  • 2 el zoetstof (ik beveel GreenSweet Icing aan)
  • 2 el kokosolie om te bakken

Afgarnering / optioneel

  • 2 spiegeleieren
  • koriander
  • bosui
  • gehakte pinda's of andere noten

Instructies
 

  • Snijd de wortel in blokjes, bosui in ringetjes, maak kleine roosjes van de bloemkool, en de rode peper in ringetjes en de knoflook fijn
  • Snijd de vochtkern uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes
  • Snijd de kip, tofu of vega'kip' in blokjes
  • Klop 3 eieren op met peper & zout en bak 1 dunne omelet (omdraaien hoeft niet) laat deze afkoelen
  • Gebruik je zero/konjac noedels? Spoel ze goed af
  • Verwarm de wok met 1 el kokosolie en bak de ui, rode peper, wortel en bloemkool circa 4 min aan tot beetgaar. Gebruik je kip? Bak die ook 4-5 minuten aan
  • Doe de aangebakken groenten, en aangebakken kip in een bak en zet weg
  • Maak de saus door de knoflook, tamarinde, visssaus, oestersaus, sojasaus, limoensap en zoetstof toe te voegen aan de wok
  • Voeg nu de rijstnoedels toe en roer enkele minuten door tot ze zacht worden in de saus. Voeg eventueel een paar keer een scheutje water toe.
  • Gebruik je kelp of konjac noedels? Sla de vorige stap over en voeg de noedels toe aan de pan.
  • Je voegt nu de bosui en tomaten toe. Roer goed door, en voeg de aangebakken groenten en kip toe aan het mengsel.
  • Goed blijven roeren, proef een noedel en breng eventueel verder op smaak met zoetstof, limoensap en/of sojasaus.
  • Roer op het laatst de taugé er doorheen en bak 2 spiegeleieren
  • Serveer met koriander, bosui en pinda's of andere noten
  • Eet smakelijk!