Ga terug
–+ servings

Bananencake

Aantal porties | 1 cakeblik

Ingrediënten
  

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 250 gram amandelmeel
  • 75 gram gemengde noten
  • 50 gram GreenSweet Icing
  • 1 tl vanille extract/stokje/poeder of vanille zoetstof
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn
  • snuf zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Hak de noten grof
  • Voeg de eieren toe, en klop schuimig op.
  • Pureer de bananen met de eieren fijn
  • Meng baking soda met 1 el appelazijn
  • Voeg het amandelmeel, bakpoeder, baking soda azijn mix en zout toe.
  • Meng dit er doorheen tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel de gehakte noten door het beslag.
  • Verdeel het beslag in een ingevet cakeblik.
  • Bak de cake in 50-60 minuten op 160 graden gaar. Eventueel met een prikker controleren of de vulling helemaal gestold is. De prikker moet er dan droog uit komen.

Video

Notities

TIP: Je kan ook een appel of wortelcake maken met dit recept, door de bananen te vervangen door 3 grote appels / 3 grote wortels (of een mengsel van, je kan ook de pulp van je juicer gebruiken)