1tlvanille extract/stokje/poeder of vanille zoetstof
2tlbakpoeder
1tlbaking soda
1elappelazijn
snufzeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden
Hak de noten grof
Voeg de eieren toe, en klop schuimig op.
Pureer de bananen met de eieren fijn
Meng baking soda met 1 el appelazijn
Voeg het amandelmeel, bakpoeder, baking soda azijn mix en zout toe.
Meng dit er doorheen tot het helemaal is opgenomen.
Spatel de gehakte noten door het beslag.
Verdeel het beslag in een ingevet cakeblik.
Bak de cake in 50-60 minuten op 160 graden gaar. Eventueel met een prikker controleren of de vulling helemaal gestold is. De prikker moet er dan droog uit komen.
Video
Notities
TIP: Je kan ook een appel of wortelcake maken met dit recept, door de bananen te vervangen door 3 grote appels / 3 grote wortels (of een mengsel van, je kan ook de pulp van je juicer gebruiken)