Wraps met pulled jackfruit
Bovenaan vindt je het recept voor de pulled jackfruit, daaronder 2 verschillende recepten voor wraps.
Wraps Pulled Jackfruit
Aantal porties | 2 porties (4 wraps)
Ingrediënten
- 4 wraps (zie basisrecept)
- 1 blik jackfruit (550 gram)
- 2 el gele curry pasta
- 200 ml kokosmelk (1/2 blik)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- limoensap (naar smaak)
- zoetstof (naar smaak)
- zout (naar smaak)
Voor de garnering (zelf bepalen)
- avocado
- tomaatjes
- mango
- spinazie of gemengde sla
- rode ui
- paprika
Instructies
- Snijd de jackfruit in reepjes, snipper de ui en knoflook fijn
- Fruit in een pan de ui en knoflook, voeg de jackfruit toe en bak 4-5 minuten door
- Voeg nu de currypasta en de kokosmelk toe, laat pruttelen
- Breng op smaak met limoensap, zoet en zout
- Vul de wraps naar wens, verdeel de pulled jackfruit erover en rol dicht.
Lijnzaadwraps
Aantal porties | 4 wraps
Ingrediënten
- 30 gram gebroken lijnzaad
- 30 gram kokosmeel
- 5 gram (1 tl) psyliumvezel
- 100 ml plantaardige melk (soja of amandel)
- 100 ml water
- 3 medium eieren
- 20 gram parmezaan of grana padano
- 1 el korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder (optioneel)
- zout & peper
- olie/vet voor in de pan
Instructies
- Meng alle droge ingredienten door elkaar, maal bij voorkeur de lijnzaad fijn, of gebruik lijnzaadmeel
- Voeg nu de natte ingredienten toe, breng op smaak met kruiden, peper & zout
- Laat de ingredienten even 5-10 minuten trekken
Bereiding in de pan
- Verwarm een laagje olie of vet in de pan op laag vuur
- Giet een dunne laag van het mengsel in de pan en laat op laag vuur aanbakken
- Zorg dat je de pan stil houdt en heb geduld, de bovenkant moet bijna gestold zijn voor je kan draaien
- Gebruik een zo groot mogelijke spatel of schep om de wrap om te draaien
- Laat afkoelen en herhaal het proces tot je beslag op is.
Bereiding in de oven
- Omdat het erg moeilijk kan zijn om koolhydraatarme wraps te maken, vanwege mindere binding van de ingredienten, kun je dit ook in de oven bereiden.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Kunnen je pannen in de oven? (Lees: zitten er geen plastic of gelijmde onderdelen aan?). Dan gebruik je een pan, doe een laagje olie in de pan, schep hier een lepel beslag op
- Kunnen je pannen niet in de oven? Gebruik een platte, ronde bakvorm. Doe een laagje olie onderin en schep er een lepel beslag op
- Laat je wrap voor 8 minuten in de oven garen, draai zo nodig om als de wrap is gestold om een mooie bruine buitenkant te krijgen
- Laat afkoelen, je kunt nu je ingredienten eraan toevoegen.
Notities
Bewaartip: maak de wraps op je mealprep dag, zet in de koelkast tussen 2 borden, circa 5 dagen te bewaren in de koeling
Boekweitwraps
Aantal porties | 4 wraps
Ingrediënten
- 150 gram boekweitmeel
- 300 ml water
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1 tl tijm (optioneel)
- 1 teen knoflook of 2 tl knoflookpoeder (optioneel)
Instructies
- Meng alle droge ingredienten goed door elkaar
- Giet het water erbij tot je een mooi dun beslag hebt
- Laat even 5 minuten trekken zodat het lijnzaad gaat binden
- Verwarm een laagje olie of vet in een goede anti aanbak pan
- Zet het vuur laag en doe een pollepel beslag in de pan. Laat bakken zonder de pan te bewegen.
- Komen er veel belletjes door de wrap heen? Dan is het mengsel te vochtig en voeg je wat boekweitmeel toe
- Als de bovenkant gestold is draai je de wrap om, bak nog 1-2 minuten aan
- Laat afkoelen en herhaal tot je mengsel op is
- Dit kan je van tevoren maken en 5 dagen bewaren in de koeling tussen 2 borden. Eventueel voor het opeten verwarmen.