Wraps met pulled jackfruit

Bovenaan vindt je het recept voor de pulled jackfruit, daaronder 2 verschillende recepten voor wraps.

Wraps Pulled Jackfruit

Aantal porties | 2 porties (4 wraps)

Ingrediënten
  

  • 4 wraps (zie basisrecept)
  • 1 blik jackfruit (550 gram)
  • 2 el gele curry pasta
  • 200 ml kokosmelk (1/2 blik)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • limoensap (naar smaak)
  • zoetstof (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Voor de garnering (zelf bepalen)

  • avocado
  • tomaatjes
  • mango
  • spinazie of gemengde sla
  • rode ui
  • paprika

Instructies
 

  • Snijd de jackfruit in reepjes, snipper de ui en knoflook fijn
  • Fruit in een pan de ui en knoflook, voeg de jackfruit toe en bak 4-5 minuten door
  • Voeg nu de currypasta en de kokosmelk toe, laat pruttelen
  • Breng op smaak met limoensap, zoet en zout
  • Vul de wraps naar wens, verdeel de pulled jackfruit erover en rol dicht.

 

Lijnzaadwraps

Aantal porties | 4 wraps

Ingrediënten
  

  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram kokosmeel
  • 5 gram (1 tl) psyliumvezel
  • 100 ml plantaardige melk (soja of amandel)
  • 100 ml water
  • 3 medium eieren
  • 20 gram parmezaan of grana padano
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder (optioneel)
  • zout & peper
  • olie/vet voor in de pan

Instructies
 

  • Meng alle droge ingredienten door elkaar, maal bij voorkeur de lijnzaad fijn, of gebruik lijnzaadmeel
  • Voeg nu de natte ingredienten toe, breng op smaak met kruiden, peper & zout
  • Laat de ingredienten even 5-10 minuten trekken

Bereiding in de pan

  • Verwarm een laagje olie of vet in de pan op laag vuur
  • Giet een dunne laag van het mengsel in de pan en laat op laag vuur aanbakken
  • Zorg dat je de pan stil houdt en heb geduld, de bovenkant moet bijna gestold zijn voor je kan draaien
  • Gebruik een zo groot mogelijke spatel of schep om de wrap om te draaien
  • Laat afkoelen en herhaal het proces tot je beslag op is.

Bereiding in de oven

  • Omdat het erg moeilijk kan zijn om koolhydraatarme wraps te maken, vanwege mindere binding van de ingredienten, kun je dit ook in de oven bereiden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kunnen je pannen in de oven? (Lees: zitten er geen plastic of gelijmde onderdelen aan?). Dan gebruik je een pan, doe een laagje olie in de pan, schep hier een lepel beslag op
  • Kunnen je pannen niet in de oven? Gebruik een platte, ronde bakvorm. Doe een laagje olie onderin en schep er een lepel beslag op
  • Laat je wrap voor 8 minuten in de oven garen, draai zo nodig om als de wrap is gestold om een mooie bruine buitenkant te krijgen
  • Laat afkoelen, je kunt nu je ingredienten eraan toevoegen.

Notities

Bewaartip: maak de wraps op je mealprep dag, zet in de koelkast tussen 2 borden, circa 5 dagen te bewaren in de koeling

 

Boekweitwraps

Aantal porties | 4 wraps

Ingrediënten
  

  • 150 gram boekweitmeel
  • 300 ml water
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 tl tijm (optioneel)
  • 1 teen knoflook of 2 tl knoflookpoeder (optioneel)

Instructies
 

  • Meng alle droge ingredienten goed door elkaar
  • Giet het water erbij tot je een mooi dun beslag hebt
  • Laat even 5 minuten trekken zodat het lijnzaad gaat binden
  • Verwarm een laagje olie of vet in een goede anti aanbak pan
  • Zet het vuur laag en doe een pollepel beslag in de pan. Laat bakken zonder de pan te bewegen.
  • Komen er veel belletjes door de wrap heen? Dan is het mengsel te vochtig en voeg je wat boekweitmeel toe
  • Als de bovenkant gestold is draai je de wrap om, bak nog 1-2 minuten aan
  • Laat afkoelen en herhaal tot je mengsel op is
  • Dit kan je van tevoren maken en 5 dagen bewaren in de koeling tussen 2 borden. Eventueel voor het opeten verwarmen.