Thaise sla wraps
Thaise Slawraps
Aantal porties | 4 slawraps
Ingrediƫnten
- 1/2 recept Thaidressing (zie hieronder)
- 1 krop romainesla, of een 1/2 spitskool of chinese kool
- 2 gekookte eieren
- 100 gram wortelrasp
- 1 tomaat
- 1/2 komkommer
- 2 stengels bosui
- koriander (naar smaak)
- munt (naar smaak)
Instructies
- Haal de buitenste bladeren van de sla af, snijd de kern fijn
- Haal de vochtkern uit de tomaat en komkommer en snijd in reepjes
- Kook de eieren voor 6 minuten, laat schrikken en afkoelen
- Snipper de gekookte eieren
- Meng alle ingredienten goed door elkaar
- Rol nu de wraps: pak een slablad, leg hier circa 2 el vulling op en rol de slawrap dicht. Gebruik eventueel een prikker om de wrap bij elkaar te houden
Thai Dressing Vega
Aantal porties | 4 porties
Ingrediƫnten
- 40 ml sojasaus
- 60 ml limoensap
- 30 gram zoetstof (GreenSweet Icing of kokosbloesem)
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper (meer of minder naar smaak)
Instructies
- Hak de knoflook en rode peper fijn
- Zet alle ingredienten op in een pannetje op laag vuur, laat een beetje inkoken
- Proef en breng de smaak in balans (te zout, meer limoen, te zoet, meer sojasaus, te zuur, meer zoet)