Thaise sla wraps

Thaise Slawraps

Aantal porties | 4 slawraps

Ingrediƫnten
  

  • 1/2 recept Thaidressing (zie hieronder)
  • 1 krop romainesla, of een 1/2 spitskool of chinese kool
  • 2 gekookte eieren
  • 100 gram wortelrasp
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer
  • 2 stengels bosui
  • koriander (naar smaak)
  • munt (naar smaak)

Instructies
 

  • Haal de buitenste bladeren van de sla af, snijd de kern fijn
  • Haal de vochtkern uit de tomaat en komkommer en snijd in reepjes
  • Kook de eieren voor 6 minuten, laat schrikken en afkoelen
  • Snipper de gekookte eieren
  • Meng alle ingredienten goed door elkaar
  • Rol nu de wraps: pak een slablad, leg hier circa 2 el vulling op en rol de slawrap dicht. Gebruik eventueel een prikker om de wrap bij elkaar te houden

 

Thai Dressing Vega

Aantal porties | 4 porties

Ingrediƫnten
  

  • 40 ml sojasaus
  • 60 ml limoensap
  • 30 gram zoetstof (GreenSweet Icing of kokosbloesem)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper (meer of minder naar smaak)

Instructies
 

  • Hak de knoflook en rode peper fijn
  • Zet alle ingredienten op in een pannetje op laag vuur, laat een beetje inkoken
  • Proef en breng de smaak in balans (te zout, meer limoen, te zoet, meer sojasaus, te zuur, meer zoet)