Mini-quiches spinazie feta
Basisrecept Miniquiches
Aantal porties | 10 muffinvormpjes
Benodigdheden
- Muffinvormen (Siliconen)
- Oven
- Keukenmachine of mengkom
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 50 gram roomboter of ghee
- 50 gram gebroken lijnzaad
- 2 medium eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl bouillonpoeder
- 1 tl gedroogde groene kruiden (naar wens)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar, eventueel met behulp van de keukenmachine.
- Laat circa 10 minuten staan
- Verdeel de bodem over de muffinvormpjes, spreid dun uit
- Bak de bodem in circa 10 minuten tot goudbruin en licht krokant
Miniquiches vulling spinazie feta
Aantal porties | 10 muffinvormpjes
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 ml room (eventueel plantaardig)
- 100 ml cottage cheese
- 100 gram feta
- 200 gram verse spinazie
- 4 medjoul dadels
- 1 tl tijm
- peper & zout
Instructies
- Klop de eieren met de room, tijm en peper & zout goed op
- Meng de cottage cheese en 1/2 van de feta goed door dit mengsel heen en klop verder door
- Hak de dadels fijn en verdeel de dadels en spinazie in de vormpjes
- Giet het eimengsel over de muffinvormpjes
- Strooi de rest van de feta over de bovenkant
- Bak af in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten
- Controleer of de mini quiches goed zijn door te kijken of het eimengsel gestold is
Notities
TIP: Dit recept kun je heel goed vooruit maken en bij zowel avondeten als lunch gebruiken