Mini-quiches spinazie feta

Basisrecept Miniquiches

Aantal porties | 10 muffinvormpjes

Benodigdheden

  • Muffinvormen (Siliconen)
  • Oven
  • Keukenmachine of mengkom

Ingrediënten
  

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram roomboter of ghee
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 2 medium eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 tl gedroogde groene kruiden (naar wens)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar, eventueel met behulp van de keukenmachine.
  • Laat circa 10 minuten staan
  • Verdeel de bodem over de muffinvormpjes, spreid dun uit
  • Bak de bodem in circa 10 minuten tot goudbruin en licht krokant

Miniquiches vulling spinazie feta

Aantal porties | 10 muffinvormpjes

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 100 ml room (eventueel plantaardig)
  • 100 ml cottage cheese
  • 100 gram feta
  • 200 gram verse spinazie
  • 4 medjoul dadels
  • 1 tl tijm
  • peper & zout

Instructies
 

  • Klop de eieren met de room, tijm en peper & zout goed op
  • Meng de cottage cheese en 1/2 van de feta goed door dit mengsel heen en klop verder door
  • Hak de dadels fijn en verdeel de dadels en spinazie in de vormpjes
  • Giet het eimengsel over de muffinvormpjes
  • Strooi de rest van de feta over de bovenkant
  • Bak af in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten
  • Controleer of de mini quiches goed zijn door te kijken of het eimengsel gestold is

Notities

TIP: Dit recept kun je heel goed vooruit maken en bij zowel avondeten als lunch gebruiken