Gevulde paddestoelen met huisgemaakte kruidenboter

 

Gevulde Paddestoelen

Aantal porties | 4 porties

Ingrediƫnten
  

  • 1/2 x recept kruidenboter (zie hieronder)
  • 12 grote champignons
  • peper & zout

Instructies
 

  • Haal de stammetjes uit de champignons door ze op en neer te bewegen
  • Peper & zout de binnenkant van de champignons
  • Vul ze af tot de rand met kruidenboter
  • Gaar op de BBQ voor 8-10 minuten op gemiddelde hitte. Bij twijfel, ze moeten aan de buitenkant zacht zijn en een beetje meebuigen als je erin knijpt.

Kruidenboter

Dit recept is lang houdbaar en heerlijk om gewoon ten alle tijde in je koelkast te hebben staan.
Aantal porties | 10 porties

Benodigdheden

  • Keukenmachine of staafmixer kommetje

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram gemengde verse kruiden (naar wens/smaak)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper (meer of minder naar smaak)
  • 20 ml citroensap (ongeveer 1/2 citroen)
  • 1 el vloeibare zoetstof (naar smaak)
  • peper & zout

Instructies
 

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is!
  • Doe de kruidenboter in de keukenmachine en laat circa 3 minuten opkloppen
  • Hak de overige ingredienten grof en voeg toe aan de boter
  • Klop nog 2-3 minuten door. Proef en breng op smaak met peper & zout
  • Bewaar in een bakje, dit is in ieder geval houdbaar tot de houdbaarheidsdatum van je boter.