Gevulde paddestoelen met huisgemaakte kruidenboter
Gevulde Paddestoelen
Aantal porties | 4 porties
Ingrediƫnten
- 1/2 x recept kruidenboter (zie hieronder)
- 12 grote champignons
- peper & zout
Instructies
- Haal de stammetjes uit de champignons door ze op en neer te bewegen
- Peper & zout de binnenkant van de champignons
- Vul ze af tot de rand met kruidenboter
- Gaar op de BBQ voor 8-10 minuten op gemiddelde hitte. Bij twijfel, ze moeten aan de buitenkant zacht zijn en een beetje meebuigen als je erin knijpt.
Kruidenboter
Dit recept is lang houdbaar en heerlijk om gewoon ten alle tijde in je koelkast te hebben staan.
Aantal porties | 10 porties
Benodigdheden
- Keukenmachine of staafmixer kommetje
Ingrediƫnten
- 250 gram ongezouten roomboter
- 50 gram gemengde verse kruiden (naar wens/smaak)
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper (meer of minder naar smaak)
- 20 ml citroensap (ongeveer 1/2 citroen)
- 1 el vloeibare zoetstof (naar smaak)
- peper & zout
Instructies
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is!
- Doe de kruidenboter in de keukenmachine en laat circa 3 minuten opkloppen
- Hak de overige ingredienten grof en voeg toe aan de boter
- Klop nog 2-3 minuten door. Proef en breng op smaak met peper & zout
- Bewaar in een bakje, dit is in ieder geval houdbaar tot de houdbaarheidsdatum van je boter.