Vegaburgers
Vegaburgers BBQ
Aantal porties | 6 burgertjes
Benodigdheden
- Keukenmachine of staafmixer
- Mengkom
- Steekring of vormpje
- Cocktailstampertje
Ingrediƫnten
- 150 gram broccoli
- 100 gram kastanjechampignons
- 70 gram walnoten
- 35 gram lijnzaad
- 25 gram hennepzaad
- 1 klein ei
- 1 teen knoflook
- 20 gram geraspte kaas (let op toegevoegd zetmeel, zelf maken heeft de voorkeur)
- 1 tl bouillonpoeder
- 1 tl foelie
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl chilipoeder (meer of minder naar wens / smaak)
- peper & zout (naar smaak)
- 1/2 tl bindmiddel (mespuntje van bijv arrowroot, tapioca of maizena)
Garneringen (optioneel)
- gebakken portobello's
- sla
- tomaat
- mayonaise, truffelmayonaise of suikervrije ketchup
Instructies
- Maak roosjes van de broccoli en snijd de champignons in kwarten
- Zet een pannetje water op en kook de broccoli circa 5 min
- Hak de walnoten grof
- Doe de lijnzaad en hennepzaad, 35 gram walnoten, met alle specerijen en knoflook in de blender, meng goed door
- Lek de broccoli heel goed uit in een vergiet
- Maal de helft van de champignons en broccoli fijn in de blender.
- Maal de andere helft van champignons en broccoliroosjes grof, eventueel met de pulse stand (korte tikjes)
- Doe het mengsel in een mengkom, voeg de ei, kaas en 35 gram gehakte walnoten toe
- Meng het geheel goed door en zet minimaal 30 min weg om te trekken
- Maak met de vormpjes burgertjes van circa 2 cm dik
- Bak ze af op een fijn roostertje op de BBQ voor circa 10 minuten per kant, weg van directe vlammen.
- Serveer eventueel op een gebakken portobello, met tomaat, sla en mayonaise
- Of doe er een suikervrij sausje naar keuze bij
Notities
Dit recept is ook goed om te verdubbelen en voor mealprep te gebruiken! Je kan het circa 5 dagen in de koeling bewaren en opwarmen en houdt zich ook goed in de vriezer, in porties invriezen.