Vegaburgers

Vegaburgers BBQ

Aantal porties | 6 burgertjes

Benodigdheden

  • Keukenmachine of staafmixer
  • Mengkom
  • Steekring of vormpje
  • Cocktailstampertje

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram broccoli
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 70 gram walnoten
  • 35 gram lijnzaad
  • 25 gram hennepzaad
  • 1 klein ei
  • 1 teen knoflook
  • 20 gram geraspte kaas (let op toegevoegd zetmeel, zelf maken heeft de voorkeur)
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 tl foelie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl chilipoeder (meer of minder naar wens / smaak)
  • peper & zout (naar smaak)
  • 1/2 tl bindmiddel (mespuntje van bijv arrowroot, tapioca of maizena)

Garneringen (optioneel)

  • gebakken portobello's
  • sla
  • tomaat
  • mayonaise, truffelmayonaise of suikervrije ketchup

Instructies
 

  • Maak roosjes van de broccoli en snijd de champignons in kwarten
  • Zet een pannetje water op en kook de broccoli circa 5 min
  • Hak de walnoten grof
  • Doe de lijnzaad en hennepzaad, 35 gram walnoten, met alle specerijen en knoflook in de blender, meng goed door
  • Lek de broccoli heel goed uit in een vergiet
  • Maal de helft van de champignons en broccoli fijn in de blender.
  • Maal de andere helft van champignons en broccoliroosjes grof, eventueel met de pulse stand (korte tikjes)
  • Doe het mengsel in een mengkom, voeg de ei, kaas en 35 gram gehakte walnoten toe
  • Meng het geheel goed door en zet minimaal 30 min weg om te trekken
  • Maak met de vormpjes burgertjes van circa 2 cm dik
  • Bak ze af op een fijn roostertje op de BBQ voor circa 10 minuten per kant, weg van directe vlammen.
  • Serveer eventueel op een gebakken portobello, met tomaat, sla en mayonaise
  • Of doe er een suikervrij sausje naar keuze bij

Notities

Dit recept is ook goed om te verdubbelen en voor mealprep te gebruiken! Je kan het circa 5 dagen in de koeling bewaren en opwarmen en houdt zich ook goed in de vriezer, in porties invriezen.